Powered by VEO

Kirsi Nurmi och hennes huvudsponsor, energiteknologiföretaget VEO, har många saker gemensamma. Båda är hemma från Vasa i Finland och har med hårt och målmedvetet arbete lyckats slå igenom internationellt.

När Kirsi frågade om VEO ville bli hennes sponsor hade man på VEO faktiskt redan övervägt den möjligheten. Till företagets samhällsansvar hör att hjälpa unga förmågor i Vasaregionen att nå sina mål. När VEO väljer sponsoridrottare är personligheten lika viktiga som idrottsbegåvningen – man söker idrottare som kan personifiera varumärket.

– Kirsi motsvarar våra värderingar mycket bra, och vi ser stor potential i henne, säger Maria Hällund som är Brand Manager på VEO. Dessutom är orienteringen en stor sport på våra huvudmarknader, det vill säga de nordiska länderna.

– Jag är väldigt tacksam mot VEO eftersom det inte är lätt för en orienterare att hitta sponsorer. Utöver det ekonomiska stödet är det här också en bekräftelse på att man tror på mig och mina möjligheter att lyckas, säger Kirsi.

Till saken hör att Kirsis pappa Jukka Nurmi har jobbat på VEO ända sedan företaget grundades. På 25 år har VEO vuxit från en teknologistartup till ett exportföretag med hundratals anställda. Och än är slutmålet inte nått, varken för VEO eller Kirsi.

[morgan_share_buttons]