Hösten som kom och gick

 

 

IMG_4109[1]Höstsäsongen som jag så mycket såg framemot närmar sig sitt slut. Augusti-oktober har innefattat många roliga tävlingsresor, men resultatmässigt har det varit en riktig bergochdalbana för mig.

Formkurvan har varit stigande och löpkänslan bättre för varje vecka. Jag var och testade farten på 5km landsväg på en tävling och resultatet var rätt positivt. Jag är nöjd med tiden 18.10 på den ganska kuperade slingan och min usla fartfördelning (maxade på första kilometern, kröp in i mål). Inte något toppresultat, men en klar förbättring med tanke på att mitt rekord på samma sträcka på bana är en minut långsammare. Filar jag bort en minut av tiden nästa år igen, så börjar det väl likna något.

En liten sammanfattning över höstens tävlingar:
6-dagars i Skottlandvarannan dags sprang jag hyfsat, varannan dag helt uselt. Det positiva var benen som kändes pigga hela veckan och sista långdistansen i VM-lång terrängen, Glen Affric – ren njutning.
Efter resan åkte jag på en förkylning och fick hoppa över Night Hawk- stafetten. På Ungdomens Jukola var jag med som speaker, vilket var väldigt kul!

DM- tävlingar i Göteborgsilver på medeln, guld i stafetten. Inte illa med tanke på alla tuffa tjejer som var med med, och pricken på i:t var förstås stafettguldet före GMOK.
http://ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2381&comments=0&lowLimit=10

FM-långdistans i Raseborgotroligt kul att delta efter två års frånvaro. Kvalloppet var inte perfekt, men ett bra kvallopp. Jag såg framemot finalen. Men. Jag lyckades sabba till det redan påväg till den tredje kontrollen. Jag tappade kartkontakten helt, slarvade bort tre minuter och kom aldrig in i loppet förutom bitvis efter det. Kändes tomt på upploppet. Varför litade jag bara inte på kompasse då osäkerheten kom? Varför började jag inte om efter misstaget utan blev uppstressad och gjorde misstag på misstag? Ja, varför….
FM-sprint i Tammerforsbra kvallopp igen med lite tidstapp pga. ett dåligt välgval, jag borde ha varit klar till final. Men. Jag har precis fått en ny Emit-bricka, vilken jag nu sprang med. Av någon anledning hade jag dock glömt bort att anmäla nya bricknumret till arrangörerna och iom. Att jag sprang med fel bricka blev jag diskad. (Infoga ett kraftord här). Vilken amatörmiss att inte kolla att man har rätt bricknummer på startlistan. Tydligen skulle jag lära mig det den hårda vägen, men lär aldrig glömma att göra det igen. Seger i B2-finalen var till ingen tröst, rumskompis Annas silvermedalj till liten som tur.
SM-stafett i Tungelsta snabb förflyttning från Tammerfors till Stockholm och övergång från sprint- till stafettmode. Jossan och Anna sprang bra på första sträckorna och skickade ut mig på sista sträckan på en 6. Plats, en placering som jag höll in i mål. SM-löv, mitt första, på det!

IMG_4311[1]
25-manna i Väsbyi helgen var det ännu 25-manna. Det var fantastiskt att få springa andra stärckan i tätklungan och känna sig lätt i benen samt superspännande att kolla på resten av stafetten då vårt lag var med i tätstriden ända in till sista sträckan. Tillslut var vi 4. laget i mål, bästa IFK-placeringen genom tiderna på 25-manna! Heja Blåvitt!

http://www.ifkgbgol.nu/news_more.php?news_id=2398 

http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/11227-tampereen-pyrinto-suunnisti-parhaaksi-suomalaiseksi-25mannassa

Goaste 25-mannalaget
Goaste 25-mannalaget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en titt på höstens resultat, borde jag kanske fundera på att bli stafett-löpare, men trots att det inte riktigt gått vägen på individuella tävlingar på sistone, har jag utvecklats på många fronter och det lär nog synas i resultaten i framtiden, förr eller senare.

Nu ska jag ta en några veckor lång övergångsperiod, njuta av Blodslitet och Smålandskavlen de kommande helgerna och i övrigt ta det lugnt och ladda batterierna inför vinterträningen. Hoppas det går sanbbt för jag är redan supertaggad på att träningen mot ett grymt 2016!

-Kirsi

[morgan_share_buttons]