2019 so far

Kesäharjoittelu on parhaillaan käynnissä ja ennen seuraavia ajattelin paketoida menneen kevään ja alkukesä muutaman kuva avulla:

Sommarträningen är i full gång men innan nästa tävlingar tänkte jag passa på att summer säsongen hittills med hjälp några bilder: 

Kuva: Seppo Väli-Klemelä

Alkukauden harjoittelu oli maastopainotteista ja harjottelin pääasiassa kotona Göteborgissa. Maaliskuussa leireilin Sloveniassa ja huhtikuussa Norjan Östfoldissa. Suomen kisakausi käynnistyi Finnspringissä, jossa juoksin suomalaisista sijalle 8. ihan ok suorituksella.

Under våren var mitt träningsfokus på att utvecklas i skogen och jag spenderade mest tid hemma i Göteborg. I mars var jag på barmarksläger i Slovenien och i april var det norska Östfold som gällde. Finnspring var min första tävling i Finland och där tog jag en 8. placering med ett ok lopp. 

Tiomila-viikonloppu Skånessa oli hauska ja ikimuistoinen. Koko ykkösjoukkueemme onnistui mainiosti ja maalissa saimme juhlia kolmatta sijaa. Hyvä me!

Tiomila-helgen i Skåne var rolig och minnevärd som vanligt. Alla vi första laget lyckades leverera och vi kammade hem en tredje plats till slut. Heja oss!

Kuva: Anu Uhotoinen

Seuraavaksi oli muutaman viikon harjoittelujakso, jonka aikana mm. leireilin maajoukkueen kanssa Norjassa. Alkukeväästä kroppa tuntui nihkeältä ja kisavauhdin löytäminen haastavalta, mutta nyt alkoi ns. irrota. Prisma-rasteilla vauhti oli jo erinomaista, mutta sorruin klassiseen yliyrittämiseen ja tein liikaa virheitä. 9. sija ei paljon mieltä lämmittänyt, kun rahkeita olisi ollut paljon parempaan.

Därefter var det en några veckor lång träningsperiod under vilken jag bl.a. var på landslagsläger i Norge. Under våren kändes kroppen seg och tävlingsfarten ville inte riktigt infinna sig, men nu började det äntligen kännas bättre. På Prisma-rastit medeln var det inget fel på farten, men huvudet var inte riktigt på plats. En 9. plats var inte alls det jag ville och hade kapacitet till. 

Kuva: Petteri Kähäri

Vikassa Maailmacup-näyttökisassa Rauma-sprintissä tekeminen oli taasen parempaa. Tiukassa kisassa reitinvalintavirhe radan loppupuolella oli kuitenkin kohtalokas ja sija lopulta 8.

I sista Världscup-testet Rauma-sprint höll jag lite högre nivå. I den tajta tävlingen var en större vägvalsmiss mot slutet av banan för mycket och det blev återigen en 8. plats. 

Kuva: Suunnistusliitto

Olen alkukauteen pettynyt, sillä näyttökisat sujuivat alakanttiin ja jouduin seuraamaan maailmacupin avauskierroksen maastokisat sivusta. Sprinttiviestiin paikka irtosi ja oli upea kokemus päästä juoksemaan huikea yleisön eteen Senaatintorille ja päästä parhaana suomalaisjoukkueena podiumille tuulettamaan kuudetta sijaa ylläolevalla joukkueella.

Jag är besviken med vårsäsongen i det avseende att jag lyckades inte prestera mitt bästa på testävlingarna och fick därmed ingen plats på första Världscup-rundans skogsdistanser. Däremot fick jag springa sprintstafetten centrala Helsigfors. Det var riktigt coolt att få springa framför en så häftig publik på Senatstorget i Helsingfors och definitivt coolt att vi med laget ovan fick kliva upp på podiumet efter att ha blivit 6. och bästa finska lag. 

Kuva: Lars Rönnols

Venloissa vihdoin sain tehtyä tasoiseni suorituksen. Oli helpottavaa juosta hyvä kakkososuus, päästä vaihtamaan selvässä kärjessä ja lopuksi päästä tuulettamaan joukkuekavereitten kanssa hienoa kakkossijaa oltuamme kärkikamppailussa mukana ihan viime metreille asti. Juuri se motivaatiobuusti mitä tuohon väliin kaipasin.

På Venla-kavlen lyckades jag äntligen leverera. Det var en lättnad att springa en riktigt bra andra-sträcka, få växla i klar ledning och tillslut springa in på en andra-plats med detta fantastiska lag som var med i tätstriden genom hela stafetten. Precis den motivationsboost jag behövde. 

Kuva: Seppo Väli-Klemelä

Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaseksi. Venlojen jälkeen iski flunssa ja sain seurata MM-näyttökisoja kotisohvalta käsin. Harmitti vietävästi, mutta ei auttanut itsku markkinoilla. Nyt olen onneksi taas terveiden kirjoissa ja treenit ovat sujuneet viime kuukauden hyvin. Täältä tullaan taas. Seuraava koitos on ensi viikolla kisattava O-ringen ja siitä tulee mahtavaa.

Jag fick inte glädjas länge då jag typ direkt efter Jukola-helgen drog på mig en förkylning och tvingades följa VM-testerna hemifrån. Nu är jag frisk igen och träningarna har under den senaste måndaen gått bra. Nästa vecka är det dags för O-ringen och det blir toppen. 

 

/Kirsi

[morgan_share_buttons]