Vihdoinkin kevät Äntligen vår

Ensi perjantaina kevään kisakausi starttaa toden teolla näyttökisojen merkeissä. Vähän jo jännittää, mutta enimmäkseen olo on odottavainen. Kiva päästä taas kisailemaan tosimielessä ja nähdä mihin rahkeet riittävät.

Vaikka kisaaminen on hauskaa, niin on myös kisoihin valmistautuminen – varsinkin kun sen saa suorittaa toinen toistaan insiroivimmissa ympäristöissä. Maaliskuissa harjoituksia on tullut tehtyä niin Sveitsin Ticinossa, Ruotsissa Nynäshamnin hoodeilla kuin Suomessa Tampere-Helsinki-akselilla.

Vietimme maajoukkueen kanssa Sveitsissä reilu viikon. Tuona aikana mittariin kertyi lähes 6000 nousumetriä, about 300 otettua maisemakuvaa, 15 käyntikertaa japanilaisessa ravintolassa ja sen seurauksena riisiähky, parisensataa suunnistettua rastiväliä ja lukematon määrä eri kehon osista poisnypittyjä kastanjanpiikkejä. Onnistunut leiri toisin sanoen.

Pääsiäisviikonloppu vierähti Nynäshamnissa tuleviin Tiomila-maastoihin tutustuessa KooVee:n porukan kanssa. Hienoja maastoja sieltäkin löytyi . Monta hyvää treeniä kertyi plakkariin ja yksi kisakin mahtui ohjelmaan. Kauden ekaksi kisaksi se sujui jopa hyvin.

Sen jälkeen olen viettänyt aikaa Suomessa ja todennut etten tiennytkään kuinka mukavaa sulalla, harjatulla asfaltilla juokseminen voi olla. Helsingin Meilahdessa juostussa Stadisprintissä ei viime viikonloppuna valitettavasti ollut vielä sulaa ja jäiset kalliot olivat aika paikoin aika hengenvaarallisen tuntuisia. Hyvinä treeneinä kisat toimivat silti.

Nyt lenkille auringonpaisteeseen virittelemään kulkua loppuviikoksi.

Nästa helg drar vårsäsongen i gång på allvar med EM-uttagningstävlingar till att börja med. Nervositeten börjar infinna sig, men mest känner jag mig förväntansfull. Superkul att få tävla igen och se hur bra man kan prestera! 

Att tävla är roligt, men roliga är även tävlingsförberedelserna – speciellt när de görs i inspirerande och vackra miljöer. I mars har jag tränat i schweiziska Ticino, i Nynanäshamn-området i Sverige samt i Tammerfors och Helsingfors i Finland. 

I Schweiz tillbringade vi en vecka med landslaget. Under veckan hann vi samla på oss drygt 6000 höjdmetrar, ca. 300 foton på vackra vyer, 15 besök på ett japanskt restaurang och därmed en överdos av ris, närmare 200 hittade kontroller samt en otrolig mängd bortplockade taggar från olika delar av kroppen. Ett lyckat läger med andra ord. 

Under påsken åkte jag till Nynäshamn med KooVee för att bekanta mig med den kommande Tiomila-terrängen. Det kommer att bli hur fint som helst! Vi körde många bra träningspass och hann delta i en tävling i Södertälje också där det gick överraskande bra för att vara säsongens första tävling. 

Därefter har jag vistats i Finland och kan bara konstatera att jag kom inte ihåg hur skönt det kan vara att springa på snöfri, borstad asfalt! I Helsingfors var det tyvärr inte lika snöfritt i helgen och det kändes bitvis livsfarligt att springa sprint på dom hala berghällarna. Bra träningar var det inför det som komma skall trots allt. 

Next up: Ut och springa i solsken och vässa kroppen inför helgen. 

[morgan_share_buttons]