Road to WOC 2017

Viime viikkoina matkan varrelle on mahtuneet MM-näyttökisat Virossa, SM-keskimatka ja Maailmancupin ensimmäinen kierros Turussa/Lohjalla.

Viron setti oli intensiivinen kolmen kisan viikonloppu ja siihen vielä parin muutaman päivän leiri päälle. Sprintissä pysyin suunnitelmassa ja suoriuduin kiitettävästi, keskarilla tein alkumatkasta iso virheen, mutta vedin loppumatkan hyvin ja pitkä matka oli täysi fiasko.

SM-keskimatkalla homma oli tökkivää ja sorruin isoihin virheisiin. Ensi vuonna sitten…

Kuva: SSL

 

Nyt viime viikolla oli hienoa päästä pukemaan suomi-paita päälle kotikentällä. Turun keskustan kupeessa juostussa sprinttiviestissä suunnistin tasapainoisen aloitusosuuden, joskin joukkueemme valitettavasti hylättiin myöhemmillä osuuksilla. Hauskaa oli silti. Sprinttissä rutistin 17. sijalle hyvällä teknisellä suorituksella, vaikkakin fyysisesti tekemisestä jäi napsu puuttumaan. Keskarilla pelkäsin liikaa virheitä ja menin varmistellen ja tiukassa kisassa sijoitus oli kaukana kärjestä. Pitkässä takaa-ajo kisassa taas en osannut kiertää perhoslenkkejä oikeassa järjestyksessä ja homma meni sen jälkeen lenkkeilyksi. Hienot ja motivaatiota nostattavat kisa kaiken kaikkiaan!

Kuva: SSL

Vaikka monet keväänjuoksut ovat olleet kaukana tyydyttävästä, niin eilen hymyilytti kun vahvistus MM-kisalipusta tuli ja kevään päätavoite tuli näin ollen saavutettua. Tästä matka jatkuu siis kohti reilu kuukauden päässä häämöttäviä Viron MM-kisoja ja siellä juostavaa henkilökohtaista sprinttiä. Nälkää riittää ja viimeinen virittäytyminen on jo aloitettu!

 

Under de senaste veckorna har det varit observationstävlingar i Estland, FM-medeldistans samt Världscupens första runda i Åbo/Lojo. 

Veckan i Estland var intesiv och bestod av tre dagars tävlande och därpå ännu några lägerdagar. I sprinten lyckades jag hålla mig till planen och sprang stabilt, på medeldistansen gjorde jag en stor miss i början men hämtade mig och var snabb på slutet medans långdistansen var ett enda fiasko. 

Kuva: Maritta Nurmi

På FM-medeldistansen hittade jag inte allt flytet och ja, inte mer om det..

Förra veckan var det superkul att få dra på sig landslagströjan på hemmaplan. Den inledande sprintstafetten ägde rum i Åbo och jag gjorde en godkänd insats på första sträckan. Vårt lag stämplade fel senare, men vilken kul kväll trots det! På sprinten knep jag en 17. plats med en tekniskt bra prestation trots att benen inte var av de piggaste slaget. På medeldistansen sprang jag lite väl ”safe” och var ganska långt ifrån täten och i den avslutande jaktstarten klantade jag bort mig genom att springa fjärilar i fel ordning.

Kuva: SSL

Trots att många av vårens lopp varit långt ifrån den nivå jag vet att jag kan ligga på kändes det superglädjande att få besked om en VM-plats igår! Nu är det alltså full fokus mot sprinten på VM i Estland om en månad. Jag är supertaggad redan och de sista förberedelserna är i full gång!

[morgan_share_buttons]