Kohti kisakautta Mot tävlingssäsongen

Huhtikuulla mennään ja kisakausi kolkuttee ovella. Suurempia takapakkeja sisältämättömän talven jälkeen se on helppo toivottaa tervetulleiksi. Kevään leiritysrupeama on ollut monipuolinen ja onnistunut, siitä alla lyhyt selostus ja muutama kuva.

Helmikuussa käväisin Bergenissä minileirillä Bergen Sprint Campille osallistuen. Viikonloppu sisälsi monta laadukasta kisanomaista sprinttitreeniä ja kovassa seurassa oli kiva ottaa voitto kotiin kokonaiskisasta. Bergen oli kaupunkina mulle uusi tuttavuus ja auringon (epätavallista kyllä?) paistaessa koko viikonlopun ja ajan annettua myötä vuoronvalloitusretkellekin olen myyty. Upea paikka!

20170212_155700

Bergenistä Tour Norja jatkui Sjusjöenille IFK:n porukan kanssa hiihtelemään unelmaolosuhteisiin. Aivan huikea latuverkosto, maisemat, seura, ruoka, sää… No, kaikki.

Maliskuussa olin muutaman muun seniorikollegan kanssa Italiassa junnumaajoukkueleirillä kuokkimassa ja ihan hyvä setti vedettiin mielestäni läpi. Pari haastavaa sprinttitreeniä, vähän juoksutekniikkaa, muutama maastotreeni ja muutama sprinttikisa. Alkuperäissuunnitelmasta poiketen kisoissa ei valitettavasti juostu yhtäkään ”normisprinttiä”, mutta arkeologisissa rauniossa ja historiallisessa puutarhassa suunnistaminen tarjosi hienoja elämyksiä silti.

IMG-20170311-WA0001[1]

Viimeisimpänä saatiin pulkkaan maajoukkueen 10 päivän Portugalin leiri Figueira da Fozin liepeillä. Tosi monipuolinen ja antoisa leiri, niin taidollisesti kuin fyysisestikin.

IMG-20170402-WA0006

Tänään sitten korkattiin kisakausi Ruotsin maalla Västkuststafettenissa. Raskaan leiriviikon jälkeen suht kevyet jalat ja etenkin terävä pää olivat positiivinen yllätys. On se vaan kivaa kun pääsee juoksemaan viestiä huipputiimikavereiden kanssa! Tästä se lähtee!

——————————————————-

April inleddes igår och tävlingssäsongen står alldeles runt hörnet. Efter en lyckad vinter välkomnar jag den glatt. Vårens lägerpaket har varit mångsidig och lyckad, nedan följer ett kort referat kryddat med lite bilder.

I februari tog jag flyget till Bergen och deltog i Bergen sprint camp. Helgen bestod av många kvalitativa tävlingslika högintesitetspass och det var kul att ta hem totalsegern i tufft motstånd. Bergen var en ny bekantskap för mig som stad och visade definitivt sin bästa sida med konstant solsken och otroligt vackra vyer från bergtoppar under långpasset som rundade av helgen.

IMG-20170210-WA0012[1]

Därefter forstatte Tour Norge i Sjusjöen med skidåkning tillsammans med IFK-gänget och i tiptopförhållanden. Otroligt fina skidpår och superb sällskap, väder, mat…Tja, egetligen allt.

20170215_103458

I mars gästade vi tillsammans med några andra seniorlandslagskollegor juniorlandslaget under deras läger i Italien och genomförde tillsammans en lyckad lägervecka. Vi körde ett par sprintträningar, lite löpskolning, några skogspass samt tre sprinttävlingar. De bjöds tyvärr inte på en enda ”vanlig” sprinttävling, men att orientera bland forntida ruiner och i kungiga trädgårdar var väl ändå en upplevelse.

20170309_173516

Sist, men inte minst, var jag i närheten av Figueira da Foz tillsammans med landslaget och hann under våra 10 dagar där få till många bra pass både i och utanför skogen.

IMG-20170330-WA0007[1]

Idag var det sedan dags för tävlingspremiär på svensk mark då vi sprang Västkuststafetten. Att mina ben kändes pigga och att hjärnan också var på skärpen var två positiva överraskningar efter en intensiv lägervecka. Så roligt att få springa stafett med så härliga lagkamrater! Kul att vara igång nu, tror 2017 kommer bli grymt!

 

/Kirsi

[morgan_share_buttons]