Back in business

Viime kuukausi ei ole ollut helpoimmasta päästä. Hyvin sujuneen leirin jälkeen kävin magneettikuvissa ja reisiluun kaulassa näkyi turvotusta. Lonkka ei ollut enää kipuillut, joten tieto tuli aika shokkina. Seuraava vaihehan on murtuma, joten eihän siinä muu auttanut kuin pelata varman päälle sunnata altaaseen ja pyörän päälle.

Kuukauden korvaavien jälkeen uudet kuvat onneksi näyttivät hyviltä ja pääsin taas juoksemaan. Oli muuten aika kivaa taas pikkutauon jälkeen! Positiivinen yllätys oli hyvältä tuntuva kulku- ilmeisesti laadukkaat fillari-, crosstrainer ja vesijuoksuharjoituket ovat nekin kehittäneet. Ehdin tehdä muutaman täsmätreenin ennen viime viikonlopun EM- ja maailmancup näyttöjä ja vaikka fiilis olikin hyvä, oli epävarmuus päällimmäinen tunne, kun matkasin Suomeen.

Perjantaina juostiin Turku Sprintti ja olen suoritukseeni jokseenkin tyytyväinen. Kellotin kolmanneksi nopeimman ajan, vaikka suunnistussujuvuus ei tuntunut olevan ihan parhaasta päästä ja tein muutaman tyhmän reitinvalintamokan. Tuloslistalla lukeva DSQ kuitenkin harmittaa. Ylitin kuulemma tien tötsän väärältä puolelta. En muista näin tehneeni, mutta juostessa sitä saattaa tehdä kaikenlaista kummaa ja kai sitä on valvojien sanaan luottaminen. Oli silti kiva nähdä, että oma perustaso riittää aika korkealle.

Lauantaina lepäilin ja kävin vähän fiilistelemässä viime vuoden Jukola-maastoa ennen sunnuntain keskaria ja Huippuliigaa. Tavoitteena oli mennä suunnistus edellä ja tehdä ehjä suoritus ja siinä onnistuin mielestäni varsin hyvin. Jälkikäteen katsoen olin jopa liian passiivinen ja turhan varmisteleva, keskarimainen hyökkäävyys puuttui tekemisestä. Toteutus ei ollut ihan tarpeeksi ”kisamaista”. Fyysisesti käsijarru oli liiaksikin päällä, maalissa olo oli aika tuore. Olin 11. ja suomalaisista 9.

Kaiken kaikkiaan olen iloinen, että kroppa ja jalat toimivat taas. Kunnossa ei ole vikaa ja kunnon kisavauhtinen tekeminen löytyy varmasti toistojen myötä. Nyt palaudun, tankkailen ja lataudun lauantain Finnspring-kisaa varten. Superkivaa päästä taas juoksemaan pitkää matkaa!

DSC_0435

Den senaste månaden har inte varit den lättaste. Efter ett väl genomfört läger fick jag veta resultatet på MRI-bilder, som tagits på min höft och man kunde se ett ganska rejält benmärgsödem. Höften hade varit smärtfri under lägret så beskedet kom som en chock. Nästa steg är ju fraktur så för att vara på den säkra sidan blev det att hålla ett uppehåll från löpning.

Efter en månad i bassängen och på cykeln togs det nya bilder och benet som tur är såg bra ut. Jag fick tillstånd att börja springa igen. En positiv överraskning var att formen faktiskt verkade riktigt god- tydligen har kvalitativ alternativträning som jag gjort inte varit förgäves! Jag hann springa några förberedande pass innan helgens EM- och Världcup observationstävlingar och trots känslan var god fanns nog osäkerheten stadigt kvar i bakhuvudet när jag åkte till Finland.

På fredag sprang vi sprint i Åbo och jag är rätt nöjd över mitt lopp. Jag var tredje snabbast av damerna trots att flytet inte kändes optimalt hela vägen och jag gjorde några vägvalsmissar. Att det står DSQ på resultatlista harmar. Jag hade tydligen korsat en väg på fel sida om markören. Jag kan inte komma ihåg att jag skulle ha gjort det, men övervakarna lär väl veta vad de håller på med och ibland gör man konstiga saker då man är inne sitt lopp. Det var trots allt skönt att se att min grundnivå räcker så pass högt upp.

På lördag tog  jag en tur till förra årets Jukola-terräng och laddade batterierna inför söndagens medeldistans och Huippuliiga. Mitt mål var att ha fokus bara på orienteringen och få till ett kontrollerat lopp, något som jag tycker att jag lyckades med ganska bra. Sett så här i efterhand var jag nog till och med lite väl passiv istället för offensiv och tappade tid på onödiga tvekanden. Kände mig knappt sliten i mål, hade kunnat pressa mig själv lite mer fysiskt osckå. Riktiga tävlingsflytet saknade alltså. Jag var 11.,9. bland finländarna.

I det stora hela är jag glad att kroppen och benen fungerar som de ska! Formen är det inget fel på och orienteringsflytet var så pass bra i helgen redan så det riktiga tävlingsflytet hittar jag nog snart igen. Nu ska jag återhämta mig och tagga för Finngspring-tävlingen nästa lördag. Ska bli riktigt gött att springa långdistans!

DSC_0395

 

 

/Kirsi

[morgan_share_buttons]