Aurinkoa ja kilpikonnia Sol och sköldpaddor

Karu paluu arkeen koitti eilen, kun palasin Antalyan auringosta Göteborgiin loskan keskelle. Ei vaan, kiva olla taas kotona, mutta toivon, että keväaurinko alkaa lämmittä mahdollisimman pian.

IMG_5438

Vietin siis Turkissa kuluneet parisen viikkoa junnu-maajoukkueen ja aluevalmennusporukoiden seurassa ja ei voi muuta sanoa kuin että huippu leiri oli kaikin puolin!

Ohjelma, jota toteutettiin, oli kiva, monipuolinen ja ennen kaikkea järkevä. Maastot oli upeita ja vaihtelevia. Oli lentokenttänurmea, piikkipuskaviidakkoa, raunioita, flättiä ja penkkaa. Ilma oli mitä optimaalisin yhtä sadepäivää lukuun ottamatta ja all-inclusive buffetissa kelpasi käydä täyttämässä vatsa treenien välissä.

IMG_5567 (2)

Puolivälissä leiriä juostiin pari WRE-kisaa. Niistä saldona yksi ookoo suoritus ja yksi katastrofi, mutta ennen kaikkea fiilis siitä, että fysiikka pelaa niin kuin pitääkin. Toisinsanottuna kulkee, ja sehän on aina kiva.

IMG_5468

Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen leirin antimiin ja jatkan kohti kevään koitoksia luottavaisin mielin.

Ja ai niin, ne kilpikonnat. No, niitä ihmeteltiin monessakin treenissä ja voi jestas miten söpöjä ne onkaan! Melkein teki mieli pakata yksi mukaan kotiinviemisiksi, mutta totesin että eiköhän ne viihdy paremmin siellä ihanassa lämmössä kuin täällä.

 

IMG_5632

 

Efter två fina veckor i soliga Antalya blev det en tuff återgång till vardagen i slaskiga Göteborg. Visst var det skönt att komma hem, men jag hoppas verkligen att vårsolen snart börjar sprida lite värme hit också!  

IMG_5642

Jag var alltså på läger i Turkiet med det finska junior landslaget och några regionala träningsgrupper från olika håll i Finland. Kan inte säga annat än att det var ett super lyckat läger på alla sätt och vis!

Träningsupplägget var roligt, mångsidigt och framförallt förnuftigt. Terrängerna var härliga och varierande. Det fanns snabbt gräsunderlag, taggbuskedjungel, kluriga ruinstäder, ställen där det var helt flackt och områden där det var extremt kuperat. Vädret var optimalt bortsett från en regndag och det var gött att få fylla magen vid härliga buffébord mellan passen.

IMG_5540

I mitten på lägret sprang vi två WRE-tävlingar. Facit för min del blev ett ok lopp och en ren katastrof, men fram för allt en känsla av att fysiken fungerar som den ska. Och det är ju alltid kul då man kan känna sig ens lite snabb!

Allt som allt är jag väldigt nöjd med vad jag fick ut av lägret och fortsätter mot våren med ett gott sinne.

IMG_5592

Och ja just det, sköldpaddorna. Dem träffade vi på på flera ställen och jösses vad söta de är! Övervägde nästan att ta med mig en hem, men kom fram till att de kanske trivs bättre där nere i värmen än här.

 

 

/Kirsi

 

 

[morgan_share_buttons]